Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 2 juni 2020

D66 Vechtdal zoekt kandidaten voor Antoinette Stegeman-Drijber Duurzaamheidsprijs 2020

D66 Vechtdal (Dalfsen, Ommen en Hardenberg) lauwert sinds 2014 een organisatie of bedrijf uit het Vechtdal met de zogeheten Antoinette Stegeman-Drijber Duurzaamheidsprijs (ASD). Het bestuur roept leden van D66 en niet-leden op om organisaties en bedrijven te nomineren. Voor de ASD 2020 zullen de leden van D66 Vechtdal de jury vormen. U kunt uw favorieten tot 12 juni 2020, middernacht, aanmelden via onderstaand contact formulier.

Het begrip duurzaamheid is een ruim begrip. Zowel de inrichting van de onderneming als de producten vallen daaronder. D66 Vechtdal heeft voor de nominatie en beoordeling van organisaties en bedrijven criteria opgesteld. Omdat ondernemingen in de regio Vechtdal zeer divers zijn, zijn die criteria een mix van beide uitingen van duurzaamheid. Onderaan deze pagina zijn de criteria opgenomen.

Per persoon/D66-lid mogen twee organisaties/bedrijven worden aangedragen. Voor ieder bedrijf of iedere organisatie worden maximaal 150 woorden toegevoegd ter motivatie van de nominatie. In die vijf zinnen wordt alvast zoveel mogelijk inhoudelijk antwoord gegeven op de criteria voor duurzaamheid. Op basis van die nominaties maakt het bestuur een keuzeformulier en kiezen de leden de uiteindelijke winnaar van de ASD 2020.

De duurzaamheidsprijs van D66, Vechtdal is vernoemd naar Antoinette Stegeman-Drijber. Antoinette was vele jaren een prominent D66-er in Ommen en zeer actief in de gemeenteraad en op het gebied van duurzaamheid. Mede op haar initiatief werd eerder al een periodieke ‘Milieuprijs’ uitgereikt door D66 Ommen. Helaas is Antoinette in december 2013 veel te vroeg overleden. Om haar werk voor Ommen en haar inzet voor het milieu blijvend een plek te geven is de duurzaamheidsprijs van D66 Vechtdal sedert 2014 naar haar vernoemd.

Contact

contactformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

CRITERIA voor de ANTOINETTE STEGEMAN-DRIJBER DUURZAAMHEIDSPRIJS:

BEDRIJFSVOERING

People
 • Goed werkgeverschap: vastgelegde rechten/plichten, gezondheid/veiligheid gewaarborgd, voorzieningen persoonlijke ontwikkeling werknemers;
 • Strategieën van de onderneming conflicteren niet met mensenrechten;
 • Onderneming doet eerlijk zaken, houdt rekening met de gemeenschap en minimaliseert negatieve effecten van bedrijfsvoering op gemeenschap, ethische verantwoording in geval van ondersteuning publieke en politieke initiatieven;
 • Gezondheid en veiligheid van consumenten worden gewaarborgd, transparantie/informatie over producten is voortdurend in ontwikkeling.
Planet
 • Onderneming maakt herkomst grondstoffen inzichtelijk, poogt zoveel mogelijk uit en voor recyclingprocessen of afval te putten/produceren, bedrijf/organisatie maakt gebruik en herkomst van energie, water, elektriciteit alsmede de uitstoot van afvalstoffen inzichtelijk;
 • Houdt de invloed van productie en distributie op het milieu en ecosystemen constant in de gaten en neemt maatregelen daar waar nodig.
Profit 
 • De onderneming levert een positieve bijdrage aan lokale economie en bedrijvigheid, als ook aan het totale economische systeem; daar waar mogelijk draagt zij bij aan verantwoorde infrastructuur.

PRODUCTEN

Voetafdruk; de onderneming levert:
 • Milieu-efficiënt product;
 • Gerecycled product;
 • Reparatie Tweedehands;
 • Lokaal product;
 • Handgemaakt/ambachtelijk product.