Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 16 april 2021

Kandidaatstelling D66 gemeenteraad

De lijsttrekkers van onze gemeentes zijn bekend, nu de raadsleden nog!

Wil jij gemeenteraadslid worden? En/of wil jij op de lijst van D66 in jouw gemeente? Voldoe je aan dit profiel en ben je langer dan 6 maanden lid?

Kandidaten van elke gemeente (Ommen, Dalfsen, Hardenberg) kunnen zich tot 19 september 23:59  aanmelden voor de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen 2022!

Kandidaten kunnen zich opgeven door dit formulier in te vullen (word-bestand als je het opent). Lees het formulier goed, hierin staan ook verschillende voorwaarden en het ingevulde formulier wordt daadwerkelijk gelezen. Het volledig ingevulde formulier (graag in word- en PDF-bestanden) plus een foto van jezelf opsturen naar: verkiezingscommissiegr22@d66vechtdal.nl. In het onderwerp van de mail graag naam en gemeente vermelden. De verkiezingscommissie (VC) bekijkt of de formulieren compleet zijn en stuurt deze door naar de Lijstadviescommissie.

De Lijstdviescommissie (LAC) geeft advies over de volgorde van de lijst. Welke kandidaat er op welke plek komt te staan. Om tot dit lijstadvies te komen, kan de LAC om aanvullende dingen vragen aan de kandidaat. De LAC geeft uiteindelijk een advies in volgorde van de lijst per gemeente.

In een e-voting, die loopt van 15 november 2021 tot en met 21 november 2021, beslissen de leden per gemeente over de uiteindelijke volgorde van de lijst van hun gemeente (behalve lijsttrekker, want die is in eerdere verkiezing vastgesteld).