Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 16 maart 2018

Camping Lemeleresch wint Antoinette Stegeman-Drijber Duurzaamheidsprijs

Camping Lemeleresch wint Antoinette Stegeman-Drijber Duurzaamheidsprijs

Op woensdag 14 maart werd de jaarlijkse Duurzaamheidsprijs van D66 Vechtdal uitgereikt aan Tinus en Wilma Ellenbroek van Camping Lemeleresch.
De uitreiking vond plaats in Ommen door D66 Gedeputeerde Annemieke Traag (portefeuille Energie, Duurzaamheid, Milieu en Europa).

De twee andere genomineerden waren:
– Hardenberg: Het Boerdereitje te Schuinesloot.
– Dalfsen: The Greenman Project.

De jury bestond uit:
Mw. Mirjam Dijsselhof (kandidaatraadslid te Balkbrug; voorzitter)
Mw. Daniëlle Schwartz (kandidaat raadslid te Dalfsen)
Mw. Roos ter Beek (oud-raadslid te Ommen)

Alle drie de genomineerden presenteerden zich met overtuigende presentaties.
De jury verklaarde bij monde van voorzitter Mirjam Dijsselhof dat het moeilijk was te kiezen. Op de thema’s People, Planet en Profit scoorden alle drie de genomineerden gelijk. Maar de langjarige activiteit van De Lemeleresch en het feit dat zij ook in aanmerking kwamen voor de GreenKey Gold award gaf uiteindelijk de doorslag.

De prijs zelf bestaat uit een kunstwerk van het kunstenaarscollectief Vechtdalkunsten: Dit jaar was dit een op een mooie zonnige dag in plein-air geschilderd olieverfdoek van de Ommerschans vervaardigd door Azat Malikov.

De prijs is vernoemd naar Antoinette Stegeman-Drijber. Zij was prominent en actief D66-er in Ommen. Ze zette zich, onder meer als lid van de gemeenteraad, in voor duurzaamheid. Mede op haar initiatief werd eerder al een periodieke Milieuprijs uitgereikt door D66 Ommen. Helaas is Antoinette in december 2013 veel te vroeg overleden. Haar werk voor Ommen en haar inzet voor het milieu verdienen een blijvende herinnering. Daarom is de duurzaamheidsprijs van het in 2012 opgerichte D66 Vechtdal sindsdien naar haar vernoemd.